Plody pistáciových kríkov rastú v strapcoch, kedy po dozretí plodu škrupiny pozdĺžne pukajú a tým nám uľahčujú vylusknutie jadier. Pistácie sú výborným zdrojom bielkovín, proteínov, sacharidov, uhľohydrátov, vápnika, horčíka, draslíka, fosforu a železa. Odporúča sa konzumácia v kombinácii s ovocím a zeleninou bohatou na vitamín C, ktorý zvyšuje absorpciu železa v črevách. Pistácie sa tak stávajú veľmi významnými pomocníkmi pre tých, ktorí trpia anémiou spôsobenou nedostatkom železa, ale tiež pomáhajú k úprave krvného tlaku, redukujú nadmerné množstvo LDL cholesterolu v krvi, a chránia pred vysokým krvným tlakom. Skúste prisypať tieto triesky z pistáciových jadier do zeleninových šalátov, do ovsenej kaše alebo sa výborne hodia na ozdobenie dezertov. ALERGÉNY: Produkt obsahuje orechy a môže obsahovať stopy arašidov, obilnín - lepok, semien a arašidy.
Nutričné hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2469/590 |
Bielkoviny (g) | 20 |
Tuky (g) | 53 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 8,6 |
Sacharidy (g) | 16 |
Z toho cukry (g) | 10 |
Vláknina (g) | 10 |
Soľ (g) | 0,03 |
Horčík (mg) | 150 |